Sunday, 12 October 2008

Horitzontals. 1. Cap de setmana: SET.

La vida desapareix els caps de setmana. La ciutat mor d'estudiants que, afanyats per a tornar a casa, marxen amb el primer tren, autobús o cotxe que surti de la ciutat després de tota la setmana de classes, seminaris i pràctiques.

El silenci plena aquesta escala i l'altra planta i l'altre passadís i tots. Quasi només som els Erasmus, els d'intercanvi (majoritàriament dels Estats Units) i els illencs. Ai, les illes, ses illes - com diuen aquí en un to afectuós -. Però no només de ses illes.

I, no obstant, els caps de setmana, Barcelona segueix essent una ciutat d'ambulàncies que corren i empaiten els semàfors verds, o els que siguin. Ambulàncies d'enrenou i de soroll. La pluja sembla que vol tornar a arribar i un ja ha après que aquí el temps menteix tant o més que a Palma, que cal posar-se una jaqueta.

Però no puc dir per això que els caps de setmana no siguin profitosos. Em fan falta les escapades planejades, els somnis d'estiu i de vacances, però em dic que aquesta pràctica m'està matant de peresa i tan sols duim unes setmanes de classe.

Veurem si, la setmana qui ve, hi ha ciutats alienes, escapades rurals, muntanyes o mar.

1 comment:

Alicia said...

Los fines de semana madrileños son Princesa, Plaza de España, Gran Vía y Sol, todo turistas atestando Preciados, cualquier idioma suena más que el castellano, geniales descubrimientos en estrechas y castizas calles... :)

Son apenas las ocho y ya es de noche...